Питання санкцій під час укладення угоди про «зернові коридори» не порушувалося – Кубраков

Питання санкцій під час укладення угоди про «зернові коридори» не порушувалося – Кубраков

Укрінформ
У ході підписання угоди, за якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з портів України, питання санкцій не порушувалося.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час телемарафону.

«В ініціативі, до якої ми приєдналися, яку нам запропонувала ООН, жодне питання, що стосується санкцій, не піднімалося і не зафіксоване. Ми про це навіть не розмовляли», - підкреслив міністр.

Кубраков зазначив, що не може коментувати, що відбуватиметься з санкціями проти росії далі.

Читайте також: Угода про «зернові коридори» була підписана на умовах України – Кубраков

Як повідомлялося, у п’ятницю, 22 липня, у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії були підписані угоди про відкриття «зернових коридорів» для вивезення українського продовольства з портів України. При цьому жодних прямих домовленостей між Україною і росією підписано не було.

Україна підписала угоду з ООН та Туреччиною. За цією угодою, жодного супроводу зернового транспорту російськими кораблями та присутності представників рф в портах України не буде, усі перевірки суден здійснюватимуться спільними групами у водах Туреччини в разі виникнення такої потреби. У разі провокацій буде надаватися негайна військова відповідь. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш та міністр оборони Туреччини Хулусі Акар від Туреччини.

«Дзеркальну» угоду з ООН і Туреччиною підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-