Україна збільшить видобуток газу - Шмигаль доручив розробити план

Україна збільшить видобуток газу - Шмигаль доручив розробити план

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що Україна має збільшувати видобуток власного газу.

Про це він сказав на нараді щодо стану справ у нафтогазовому комплексі, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал глави уряду.

Як поінформував очільник уряду, обговорювалися, зокрема, питання видобування та закачування природного газу й підготовки до осінньо-зимового періоду.

“Наголосив, що Україна має збільшувати видобуток власного газу. Заходи, необхідні для цього, обговорили на нараді з урядовцями, парламентарями й представниками газовидобувних компаній”, - зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Відновлення НПЗ та видобуток газу: Галущенко презентував план розвитку енергетичної галузі

За підсумками зустрічі Шмигаль дав завдання Міненерго та НАК "Нафтогаз України" спільно з представниками ринку напрацювати підхід, який дозволить державі викуповувати необхідні обсяги палива на внутрішньому ринку, а компаніям — наростити видобуток.

“Україна має потенціал для забезпечення себе власними енергоресурсами, і ми маємо активізувати рух до енергетичної незалежності”, - підкреслив очільник уряду.

Читайте також: НКРЕКП затвердила план розвитку газосховищ до 2031 року

Як повідомляв Укрінформ, одне із центральних місць у Плані відновлення України відводиться досягненню енергонезалежності держави. За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, насамперед ідеться про суттєве збільшення власного видобутку газу, аби самотужки на 100% забезпечувати власні потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-