Фонд Навального закликає Австрію заморозити «готель Дерипаски» в Лех-ам-Арльберзі

Фонд Навального закликає Австрію заморозити «готель Дерипаски» в Лех-ам-Арльберзі

Укрінформ
Фонд ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального закликав Австрію в рамках санкцій ЄС щодо росії "заморозити" люксовий готель "Ауреліо" в Лех-ам-Арльберзі, власником якого приховано є російський олігарх Олег Дерипаска.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійський журнал Profil.

"Антикорупційний фонд ув’язненого російського опозиціонера та критика кремля Олексія Навального закликав Австрію "заморозити" готель "Ауреліо" в рамках санкцій Європейського Союзу проти росії", - йдеться у повідомленні.

Відповідний заклик міститься в листі, який на початку червня 2022 року "Фонд боротьби з корупцією" надіслав до Управління державної безпеки та розвідки (DSN; колишнє BVT – Федеральне відомство із захисту конституції та боротьби з тероризмом), відповідальне в австрійському МВС за впровадження обмежувальних заходів, і доступ до якого отримав Profil.

Читайте також: ДБР заблокувало експорт в росію підприємством Дерипаски компонентів для ракет

Тривалий час власником готелю був олігарх Олег Дерипаска, який на початку квітня 2022 року потрапив під санкції ЄС через загарбницьку війну росії проти України. Санкції передбачають, що активи відповідної особи мають бути заморожені. У випадку з нерухомістю, наприклад, це означає, що її більше не можна продати. Також компанії не мають права ділитися прибутком з особами, які потрапили під санкції.

Як зазнає австрійський журнал, наразі ні земельний реєстр, ні реєстр компаній не показують, що Республіка Австрія "заморозили" готель в Лех-ам-Арльберзі або австрійську компанію, яка нею володіє. Однією з можливих причин може бути те, що власник кіпрської материнської компанії готелю офіційно змінився на початку 2022 року. Зараз ця власність вже належить російській ТОВ "Гост Готель Менеджмент", власником якого фігурує Павло Єзубов – двоюрідний брат Дерипаски. Він є у санкційному списку Великої Британії, але не Євросоюзу.

Читайте також: У Штатах конфіскували майно російського олігарха дерипаски

У листі від Фонду Навального стверджується, що з допомогою Єзубова Дерипаска "обходить і зловживає європейським регламентом, спрямованим на заморожування його активів у Європі". Те ж саме стосується і компанії "LPG Projektentwicklungs GmbH", яка, як з’ясувалося в березні, володіє пентхаусом у центрі Відня площею близько 700 кв.м. Єзубов також володіє міноритарною часткою цієї компанії, а у реєстрі бенефіціарних власників фігурує Валентина Дерипаска, мати олігарха.

Фонд боротьби з корупцією" закликав Австрію заморозити активи компанії, яка управляє готелем "Aurelio, та компанії LPG, а також "будь-яку іншу нерухомість, кошти чи фінансові активи", що належать Павлу Єзубову або Валентині Дерипасці. Лист фонду надійшов не лише до міністерства внутрішніх справ, а й до міністерства економіки та національного банку Австрії, який відповідає за заморожування банківських депозитів.

Читайте також: У Фінляндії конфіскували активи російського олігарха Тимченка

Як зазначає Profil, Австрія "заморозила напрочуд мало активів олігархів": у середині травня йшлося про загальну суму близько 254 млн євро на банківських рахунках і лише про п’ять записів у земельній книзі.

Як повідомлялося, з лютого 2022 року Євросоюз ухвалив шість пакетів санкцій через повномасштабний напад росії на Україну. 27 держав ЄС погодилися, серед іншого, накласти санкції на низку російських олігархів та їхні активи в Європі. Під санкції потрапили 1091 особа та 80 організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-