Суд заарештував 23 мільйони коштів підприємства, підконтрольного росії

Суд заарештував 23 мільйони коштів підприємства, підконтрольного росії

Укрінформ
Суд заарештував 23 млн грн коштів підприємства, підконтрольного російській федерації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За клопотанням прокурорів ОГП ухвалою слідчого судді Шевченківського райсуду Києва накладено арешт на майже 23 млн грн. Ці кошти перебувають на рахунку банківської установи і належать суб’єкту господарювання, утвореному російським ПАТ «Нефтяная компания «Роснефть» та підконтрольному країні-агресору.

Прокурори Офісу генпрокурора здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

В ході розслідування встановлено обставини можливої протиправної діяльності - фінансування широкомасштабної збройної агресії рф проти України - бенефіціарами одного із суб’єктів господарювання, що перебуває на території України та підконтрольний рф.

З метою недопущення можливого використання цих коштів на шкоду українському народу за клопотанням сторони обвинувачення суд на них наклав арешт.

Досудове розслідування здійснює Служба безпеки України.

Читайте також: ДБР завершило слідство щодо незаконної приватизації держмайна у центрі Києва

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань виявило в Україні підприємство з виготовлення будівельних матеріалів, підконтрольне російському олігарху Андрію Молчанову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-