Україна технічно готова підписати «митний безвіз» із ЄС - Прем’єр

Україна технічно готова підписати «митний безвіз» із ЄС - Прем’єр

Укрінформ
Україна планує найближчим часом приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми плануємо найближчим часом підписати «митний безвіз». Тобто приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Цей документ – основа для переміщення товарів між країнами-членами ЄС. Ми вже застосовуємо відповідну комп’ютеризовану систему NCTS і технічно готові приєднатися до відповідної Конвенції», - сказав Шмигаль.

За його словами, це дозволить значно прискорити проходження митниці та пришвидшити потік товарів. «Це краща якість митниці та нові можливості для українського бізнесу», - зауважив прем'єр.

Читайте також: Спільний із Польщею контроль на кордоні є початком інтеграції у митний простір ЄС - Зеленський

«До того ж ми готуємося підписати Угоду з ЄС про лібералізацію автомобільних вантажних перевезень. Європейська Комісія вже рекомендувала країнам-членам лібералізувати такі перевезення з Україною. Робота в цьому напрямку йде активними темпами, адже в умовах блокування наших портів нам потрібно максимально збільшувати можливості західного кордону», - додав глава уряду.

У цьому ж напрямку, підкреслив прем’єр-міністр, Україна активізувала й відкриття нових пунктів пропуску. Уже найближчим часом буде відкрито два таких пункти на західному кордоні.

«Амбітний план – перед Мінінфраструктури, Держприкордонслужбою та Митницею стоїть завдання у найближчі пів року створити пункти пропуску там, де вже є підведені автомобільні дороги або там, де можна оперативно такі дороги підвести», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна пропонує Польщі спільний контроль на всіх автомобільних пунктах пропуску

Глава уряду наголосив, що крім того, Україна розпочне етапне будівництво європейської колії, аби з’єднати нашу залізницю з європейською. Спочатку це буде сполучення великих вузлів та великих міст, а далі поступове розширення по всій країні.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запрацював сервіс із оформлення електронної декларації для ввезення гуманітарної допомоги через митний кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-