Україна працює з ЄС над логістичними маршрутами для експорту сільгосппродукції – Стефанішина

Україна працює з ЄС над логістичними маршрутами для експорту сільгосппродукції – Стефанішина

Укрінформ
Уряд працює з європейськими партнерами над створенням логістичних маршрутів для експорту української сільгосппродукції.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Твітері віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

«Єврокомісія висуває план створення смуг солідарності (Solidarity Lanes), щоб допомогти Україні експортувати сільськогосподарську продукцію. Це важливе рішення не тільки підтримає економіку України, а й дасть змогу запобігти світовій продовольчій кризі. Ми продовжуємо співпрацю з нашими партнерами на логістичних маршрутах», - написала Стефанішина.

Читайте також: Україна просить Естонію допомоги з пальним – це критично для аграріїв

Як повідомлялося, європейський комісар з питань транспорту Адіна Велян представила 12 травня у Брюсселі план дій, спрямований на допомогу Україні експортувати агропромислову продукцію, так звані смуги солідарності - Solidarity Lanes.

За словами єврокомісара, 20 млн тонн зерна мають бути відправлені з України менш як за три місяці, використовуючи інфраструктуру ЄС.

У середньостроковій перспективі для покращення сполучення між ЄС та Україною Європейська комісія працюватиме над збільшенням пропускної спроможності інфраструктури нових експортних коридорів та над створенням нових інфраструктурних зв'язків у рамках реконструкції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-