Кабмін продовжив дію ПСО на ринку газу до кінця вересня

Кабмін продовжив дію ПСО на ринку газу до кінця вересня

Укрінформ
Кабінет Міністрів продовжив дію ПСО (покладення спеціальних обов'язків) на НАК «Нафтогаз України» та пов’язані з ним підприємства на період із 1 травня по 30 вересня цього року.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Покладено спеціальні обов’язки на НАК «Нафтогаз України» та пов’язані з ним підприємства з метою забезпечення реалізації обсягів природного газу для потреб побутових споживачів, для покриття фактичних виробничо-технологічних витрат та втрат природного газу під час його розподілу, втрат, зумовлених воєнними діями та понесених у зв’язку із запобіганням гуманітарних кризових ситуацій (з 1 травня до 30 вересня 2022 р.), а також споживачів, що не належать до категорії побутових та виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності держави», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кабмін подовжив ПСО на ринку електроенергії до листопада

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 1 березня 2022 року почала діяти постанова Кабінету Міністрів про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу.

Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” почала постачати паливо теплоелектростанцій на умовах покладених на компанію спецобов'язків (ПСО). Компанія постачатиме природний газ 12 ТЕС з дати укладання договору і до 30 квітня 2022 року включно за ціною 7 080 гривень з урахуванням ПДВ за 1 тис. кубометрів.

Кабінет Міністрів 16 квітня подовжив дію положення про покладанни спецобов'язків на ринку електроенергії (ПСО) стосовно забезпечення доступною електроенергією населення до листопада 2022 року. Про це йдеться у постанові уряду №453.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-