За час війни доходи росії від продажу енергоносіїв країнам ЄС майже подвоїлися

За час війни доходи росії від продажу енергоносіїв країнам ЄС майже подвоїлися

Дослідження
Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення в Україну доходи росії від продажу викопних видів палива країнам Євросоюзу майже подвоїлися.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на висновки фінського Центру досліджень енергії та чистого повітря (CREA), передає Укрінформ.

За даними CREA, росія за два місяці отримала близько 62 мільярдів євро від експорту нафти, газу та вугілля.

Зазначається, що для ЄС імпорт енергоносіїв з рф коштував близько 44 мільярдів євро за останні два місяці - у порівнянні з близько 140 мільярдами євро за весь минулий рік, або приблизно 12 млрд євро на місяць.

Читайте також: З початку війни прямі втрати інфраструктури України перевищили $88 мільярдівKSE

Зазначається, що поставки сирої нафти з росії в іноземні порти впали на 30% за перші три тижні квітня. Проте через високі ціни на нафту й газ доходи росії зросли навіть у той час, коли санкції та експортні обмеження шкодять економіці рф.

«Продовження імпорту енергоносіїв є основними недоліками в санкціях, запроваджених проти росії. Кожен, хто купує її енергоносії, причетний до жахливих порушень міжнародного права, які вчиняють російські військові», - вважає аналітик CREA Лорі Майллівірта.

Читайте також: Міжнародна спільнота має визнати росію державою-спонсором тероризму – Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, керівник офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна наполягає на повному ембарго на російську нафту і газ, інакше прибутки росії від експорту енергоносіїв перевищать минулорічні надходження.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-