Українці можуть допомогти Європі подолати дефіцит робочої сили — МВФ

Українці можуть допомогти Європі подолати дефіцит робочої сили — МВФ

Укрінформ
Українські біженці, які захочуть залишитися за кордоном на довгий період, можуть стати позитивним фактором для Європи, якій в середньостроковій перспективі не вистачатиме робочої сили.

Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» сказав директор Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Альфред Каммер, передає Укрінформ.

«У довгостроковій перспективі Україна хоче, щоб біженці повернулись. Чим раніше це відбудеться, тим краще. Однак дехто з біженців може залишитись на довгий період, і це буде позитивом для Європи, бо в середньостроковій перспективі в Європі не вистачатиме робочої сили», — наголосив Каммер.

Читайте також: У МВФ назвали «рушії», які втримають економіку України на плаву

Він також підкреслив, що війна в Україні найбільше вплинула на східноєвропейські економіки, що розвиваються, в тому числі через те, що вони приймають багато біженців. Тому для таких країн (за виключенням України, білорусі, росії та Туреччини) був погіршений прогноз щодо економічного зростання.

Читайте також: Війна в Україні серйозно вдарить по економіці Європи – МВФ

"Ми погіршили прогноз цьогорічного зростання в країнах Східної Європи (крім України, білорусі, росії та Туреччини) на 1,5 в.п. Для просунутих економік ми погіршили цей прогноз на 1 в.п., тобто на ті країни криза впливає значно більше. Однак важливо, що це відбувається після значного відновлення східноєвропейських економік з ринками, що розвиваються. Це відновлення було значно більшим, ніж в просунутих європейських економіках», — зауважив Каммер.

Читайте також: Альфред Каммер, Директор Європейського департаменту МВФ

Як повідомлялося, за даними ООН, кількість біженців, які виїхали з України від початку повномасштабного російського вторгнення, станом на 19 квітня становила 5,034 млн осіб. Ще 7,1 мільйона громадян України вважаються внутрішньо переміщеними особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-