У шостому пакеті санкцій ЄС щодо росії планується нафтове ембарго - Єрмак

У шостому пакеті санкцій ЄС щодо росії планується нафтове ембарго - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив, що у шостому пакеті санкцій Європейського Союзу щодо росії планується нафтове ембарго.

Про це він написав у Телеграмі, посилаючись на німецьке видання Zeit, передає Укрінформ.

«Трохи інсайдів від німецького Zeit, який посилається на голову Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн. У ЄС розглядають механізми включення нафти у наступний санкційний пакет, а також розглядають обмеження щодо банківського сектору, особливо "Сбербанку", та російської енергетики», - зазначив Єрмак.

Водночас він наголосив, що у «випадку банківського сектору дієвими також будуть санкції проти Газпромбанку, який визначений уповноваженим для розрахунків за російський газ».

Читайте також: Без ембарго на нафту шостий пакет санкцій не потрібний – Жовква

Як повідомляв Укрінформ, раніше Єрмак зазначав те, що у Європейському Союзі націлені на поетапне обмеження закупівель нафти рф, а Україна намагається зробити їх найбільш жорсткими.

Керівництво Євросоюзу працює над можливістю запровадження ембарго на російські нафтопродукти, що стане одним із найпотужніших ударів для економіки рф, яка вже істотно постраждала від санкцій через розв’язану кремлем війну в Україні.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-