МВФ погіршив прогноз для глобальної економіки через війну рф проти України

МВФ погіршив прогноз для глобальної економіки через війну рф проти України

Укрінформ
Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що глобальне економічне зростання в 2022-2023 роках зазнає ще більшого скорочення, ніж прогнозувалося раніше, що охопить 143 країни по всьому світу.

Про це вона повідомила у відеовиступі, розміщеному на сайті Фонду, перед весняними зборами МВФ і Світового банку, передає Укрінформ.

«У січні ми знизили наш прогноз глобального зростання до 4,4% у 2022 році. Відтоді перспективи значно погіршилися, в основному через війну (росії в Україні – ред.) та її наслідки», - зауважила глава Фонду.

Вона підкреслила, що ситуацію погіршують також інші чинники, такі як інфляція, фінансові обмеження, повторне введення карантину в Китаї, а також, як наслідок, нові збої в глобальних ланцюгах поставок.

«У результаті ми прогнозуємо подальше зниження глобального зростання як на 2022-й, так і на 2023 рік», - зазначила Георгієва.

Читайте також: Зеленський: Я вдячний кожному й кожній, хто зберігає робочі місця

Вона зауважила, що, на щастя, для більшості країн зростання все ще залишатиметься позитивним.

«Тим не менше, вплив війни спричинить зниження прогнозів для 143 економік цього року, що становить 86% світового ВВП»,- зазначила директор-розпорядник МВФ.

Як повідомляв Укрінформ, ще в січні МВФ прогнозував повільнішу динаміку зростання глобальної економіки, ніж прогнозувалося раніше, що було пов’язано зі стрімким поширенням COVID-варіанту Омікрон. На цьому тлі війна, розв’язана росією проти України, а також масштабні санкції та обмеження, введені проти рф, спричинили суттєві економічні наслідки як для міжнародної торгівлі, так і глобальної економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-