Байден: 30 країн виділять 60 млн барелів нафти для зниження цін на енергоресурси

Байден: 30 країн виділять 60 млн барелів нафти для зниження цін на енергоресурси

Укрінформ
Три десятки країн виділять 60 млн барелів нафти із власних резервів, аби протистояти підвищенню цін на енергоресурси, яке спричинила росія.

Як передає Укрінформ, про це написав у серії твітів президент США Джо Байден.

«Вторгнення Путіна в Україну призвело до підвищення цін на газ та харчові продукти в усьому світі, - зазначив Байден. - 70% зростання у березні було спричинене путінським нарощуванням цін».

Читайте також: Байден назвав путіна диктатором, який вчиняє геноцид в Україні

Байдена, за його словами, докладає всіх зусиль, аби знизити їх і розв’язати цю проблему.

«Щоб допомогти впоратися з путінським нарощуванням цін, я санкціонував виділення з нашого стратегічного нафтового резерву 1 млн барелів на день протягом наступних шести місяців, і понад 30 країн погодилися виділити ще 60 млн барелів», - написав Байден.

Читайте також: США допоможуть Європі позбутися енергетичної залежності від росії - Блінкен

Він відзначив, що спільні дії країн щодо задіяння резервів допомогли зупинити зростання цін, а також сприяють їх зниженню.

Нагадаємо: 24 лютого росія напала на Україну, продовжує масовані бомбардування та ракетні обстріли мирних міст і селищ, застосовує масовий терор проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях.

Європейський Союз надає Україні економічну, фінансову, політичну та військову підтримку, застосував проти росії чотири пакети важких економічних санкцій та підготував до запровадження п’ятий пакет обмежувальних заходів, які покликані обмежити можливості путіна у фінансуванні його машини війни.

Разом із цим, на цей час країни ЄС не змогли дійти згоди навколо повної заборони імпорту російських нафти та газу, що приносить режиму путіна близько одного мільярда євро щодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-