У рф аеропорт шереметьєво відправив у вимушену відпустку майже половину співробітників

У рф аеропорт шереметьєво відправив у вимушену відпустку майже половину співробітників

Укрінформ
Московський аеропорт "шереметьєво" відправив у вимушений простій 40-47% співробітників на тлі різкого падіння повітряного трафіку після запровадження західних санкцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеканал RTVI з посиланням на наказ, опублікований у ТГ-каналі.

У наказі генерального директора аеропорту Михайла Василенка йдеться, що робітники, які не працюють, отримуватимуть дві третини зарплати. Простій триватиме до особливого сповіщення, при цьому робітники, які «простоюють», у свої звичайні робочі години, мають бути доступні по телефону, й або відразу брати трубку, або перетелефоновувати протягом 15 хвилин. У документі не вказується, чим працівникові загрожує невиконання цього розпорядження.

Представник шереметьєво Ганна Захаренкова підтвердила відправлення співробітників у простій.

Наразі аеропорт обслуговують приблизно 15 тис. співробітників. У вимушену відпустку будуть відправлені близько 6-7 тис., тобто 40-47% працівників.

На тлі «вимушених обмежень у сфері міжнародних перевезень» аеропорт Шереметьєво ще з 15 березня вивів з експлуатації третю злітно-посадкову смугу, призупинив роботу терміналів E та D, згорнув інвестиційні процеси та вжив інших антикризових заходів.

ЗМІ повідомляють, що інші московські аеропорти теж постраждали від санкцій, але меншою мірою. У Домодєдово заявили, що працівників перевели на неповну зайнятість і сформували для них нові змінні графіки, але планів скорочувати співробітників або відправляти їх у простій у аеропорту поки що немає. У Внуково на запит редакції не відповіли.

Російська авіація перебуває під санкціями від початку війни, розпочатої росією в Україні. Захід ввів заборону на постачання до росії повітряних суден та запчастин до них, а також на ремонт і страхування літаків. Значна кількість країн світу закрили своє небо для російських авіаперевізників, а в інші країни вони не виконують польоти самі, побоюючись арешту літаків, які лізингодавці вже зажадали повернути. Експерти називають запроваджені санкції «безпрецедентними».

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-