В Україні заборонили платіжні картки банків Росії та Білорусі

В Україні заборонили платіжні картки банків Росії та Білорусі

Укрінформ
Національний банк України заборонив роботу платіжних карток, випущених банками Росії та Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НБУ.

«Фінансова підтримка збройної агресії проти України має бути зупинена. Картки банків держав-агресорів не працюватимуть в Україні, також ворог більше не зможе надсилати на них кошти для терористів та їх прибічників. Заборона приймання карток банків Росії та Білорусі є нашим черговим кроком у фінансовій обороні України», – прокоментував заступник голови Національного банку України Олексій Шабан.

Так, Нацбанк з 1 березня 2022 року заборонив зарахування коштів на рахунки клієнтів – фізичних осіб за переказами, ініційованими з використанням платіжних карток, емітованих банками Російської Федерації та Республіки Білорусь. Заборонено приймання в Україні платіжних карток, емітованих банками вказаних країн (включаючи перекази, здійснення розрахунків та видачу готівки).

Як повідомлялося, Національний банк України 27 лютого звернувся до міжнародних платіжних систем Visa та Masterсard з вимогою зупинити обслуговування платіжних карток, емітованих банками – резидентами Російської Федерації. Mastercard та Visa 1 березня заблокували доступ до платіжної системи кільком російським банкам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-