Австрійська OMV відмовилася від мільярдного проєкту в Сибіру

Австрійська OMV відмовилася від мільярдного проєкту в Сибіру

Укрінформ
Австрійська нафтогазова компанія OMV відмовилася від проєкту з розробки двох ділянок ачимовських відкладень Уренгойського родовища у Західному Сибіру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті компанії.

"Сьогодні Виконавча рада OMV прийняла рішення не продовжувати переговори з "Газпромом" щодо потенційного придбання частки у розмірі 24,98% у розробці фази 4A/5A Ачимова на Уренгойському газоконденсатному родовищі та розірвати Основний договір купівлі-продажу від 3 жовтня 2018", - йдеться у повідомленні.

У вівторок також стало відомо про банкрутство компанії-оператора проєкту газопроводу "Північний потік-2", що також матиме відчутні наслідки на OMV. Як відомо, австрійська компанія, третина акцій якої належить державі, профінансувала в кредит цей газопровід на близько 730 млн євро. Договірні відносини були з швейцарською компанією Nord Stream AG, яка є дочкою "Газпрому" і зараз подала на банкрутство.

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня 2018 року "Газпром" і OMV підписали Основоположну угоду про продаж активів. Відповідно до документа, OMV придбає 24,98% у проекті з розробки ділянок 4А і 5А ачимовських відкладень Уренгойського родовища.

У червні 2019 року стало відомо, що OMV придбає у "Газпрому" за 905 млн євро (1,02 млрд дол. США) частку 24,98% у проєкті з розробки двох ділянок ачимовських відкладень Уренгойського родовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-