За 3 роки можна збільшити щорічний видобуток газу на 3-5 мільярдів кубів – ОП

За 3 роки можна збільшити щорічний видобуток газу на 3-5 мільярдів кубів – ОП

Укрінформ
В Україні цілком реально протягом найближчих трьох років збільшити видобуток газу на 3-5 млрд кубометрів на рік.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма в інтерв’ю виданню РБК-Україна.

«Протягом трьох років цілком реально наростити видобуток на 3-5 млрд кубометрів. Дуже чітко і зрозуміло, на яких родовищах, якими компаніями це можна зробити. У нас є оцінка ресурсів і запасів на родовищах. Треба пройти певний процес – зробити сейсміку, розвідувальне буріння, потім – промислове буріння», - розповів Шурма.

Також він запевнив, що законодавчі ініціативи, які передбачають збільшення ренти, не повинні сприяти скороченню видобутку газу. Для цього між видобувачами і владою буде знайдений компроміс.

«Припускаю, що можливий раціональний компроміс. Нам треба одночасно вирішити три завдання. Стимулювати видобуток газу, збалансувати потоки між галузями, щоб не було десь надприбутку, а десь надзбитків, які ведуть до зупинки підприємств. І зробити все це потрібно прозоро і в автоматичному режимі, щоб потім не довелося застосовувати якісь ручні дії», - додав Шурма.

Читайте також: Укргазвидобування у січні збільшило видобуток газу на 1,8%

Як повідомляв Укріфнорм, Верховна Рада зареєструвала поданий Кабінетом Міністрів законопроєкт №7038-1, яким пропонується внести зміни до Податкового кодексу, прив'язавши рентну плату за видобуток природного газу до ціни його реалізації.

Він є альтернативним до законопроєкту, який запропонував голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-