Нафтогаз надав Єврокомісії пропозиції стосовно мінімізації впливу Газпрому в Європі

Нафтогаз надав Єврокомісії пропозиції стосовно мінімізації впливу Газпрому в Європі

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" надала Європейській комісії (Directorate General for Competition) пропозиції, покликані нормалізувати поточну ситуацію на газовому ринку та мінімізувати вплив російського монополіста "Газпром" у майбутньому. 

Як передає Укрінформ, про це сказав голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко, повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що Нафтогаз активно взаємодіє з антимонопольним органом Європейської комісії (Directorate General for Competition) в межах розгляду скарги про зловживання Газпромом домінуючим становищем на європейському ринку газу.

"DG Competition розпочав розгляд цієї скарги на початку року і вже двічі звертався до Нафтогазу з уточненнями щодо окремих аргументів, викладених у документі. Сподіваємося, це свідчить про те, що Європейська Комісія має намір ретельно розслідувати причини та обставини газової кризи. Ми також надали DG Competition конкретні пропозиції, як можна нормалізувати ситуацію на ринку газу зараз і мінімізувати можливість Газпрому шантажувати Європу в майбутньому", — сказав Вітренко.

За його словами, якби скарга на Газпром була подана ще у 2020 році, то Європа могла би уникнути дефіциту і штучного підняття цін на газ, від чого страждає, у тому числі, й українська промисловість.

Очільник Нафтогазу також підкреслив, що в умовах загрози подальшої російської агресії боротьба за енергетичну безпеку України набуває ще більшого значення.

Читайте також: Єврокомісія очікує від Газпрому повну відповідь на запитання щодо ринкової поведінки компанії

Як повідомлялося, Єврокомісія очікує від Газпрому повну відповідь на запитання щодо ринкової поведінки компанії.

Наприкінці грудня минулого року НАК «Нафтогаз України» звернулася до Європейської комісії зі скаргою на зловживання російським Газпромом домінуючим становищем на європейському ринку газу, а аткож клопотання про вжиття негайних заходів для нормалізації ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-