Разумков підписав закон про стимулювання цифрової економіки

Разумков підписав закон про стимулювання цифрової економіки

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” та передав його на підпис Президенту.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані у картці закону на сайті парламенту.

Так, документ спрямований на стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні шляхом створення сприятливих умов для ведення інноваційного бізнесу, залучення інвестицій, розбудови цифрової інфраструктури та залучення талановитих працівників. Документом передбачається створення спеціального правового режиму для ІТ-галузі – Дія City.

Закон визначає, що в рамках Дія City діятиме спеціальний податковий режим та буде запроваджена особлива форма найму працівників (за гіг-контрактами). Водночас законом передбачено механізми захисту резидентів від несанкціонованих перевірок правоохоронними органами та вводяться елементи системи загального (англійського) права, які забезпечують гнучкі інструменти залучення фінансування резидентами. Участь в Дія City буде добровільною.

Очікується, що завдяки Дія City зросте зарплата в українському IT-секторі, податки стануть у 5 разів нижчими порівняно із загальною податковою системою, працівники отримають соціальні гарантії, а інвестори — захист на законодавчому рівні. Окрім цього, завдяки ухваленому закону буде підвищено рівень конкурентоспроможності цифрової економіки України.

Читайте також: Разумков підписав три закони, необхідні для судової реформи

Вже у 2021 році завдяки запровадженню стимулюючих заходів, передбачених законодавчим актом, очікується створення близько 80 000 нових робочих місць; до 2025 року - очікується зростання ринку креативної індустрії до $11,8 млрд (в 2019 році він становив $ 6,2 млрд).

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” 15 липня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-