НБУ очікує на прогрес у перемовинах України з МВФ

НБУ очікує на прогрес у перемовинах України з МВФ

Укрінформ
Продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом є основним припущенням для макропрогнозу Національного банку.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив голова Національного банку України Кирило Шевченко під час брифінгу щодо підвищення облікової ставки.

“Основним припущенням, яке Правління Національного банку бере до уваги, залишається продовження співпраці з МВФ.

Ми очікуємо на прогрес у перемовинах України з МВФ. Тривале гальмування у виконанні угоди про співпрацю з МВФ створює ризики для фінансування дефіциту державного бюджету, передусім у наступні роки", - сказав очільник НБУ.

На його думку, серед інших можливих наслідків - погіршення інфляційних та курсових очікувань, що змусить центробанк проводити жорсткішу монетарну політику.

"Натомість виконання програми співпраці з МВФ дасть змогу залучити передбачений обсяг офіційного фінансування та здешевити інші залучення на зовнішньому та внутрішньому ринках. Це підвищить спроможність України утримувати міжнародні резерви на рівні 29–31 млрд дол. США у 2021–2023 роках", - підсумував Шевченко.

Читайте також: МВФ чекає більшого прогресу в українських реформах

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний валютний фонд (МВФ) позитивно оцінив переговори з міністром фінансів України Сергієм Марченком, однак висловив очікування на подальший діалог і досягнення більшого прогресу реформ в Україні. Про це заявив 15 липня 2021 року у Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив 18-місячну програму stand by для України на 5 млрд дол. Після виділення першого траншу в розмірі 2,1 млрд дол. були заплановані чотири перегляди програми і виділення ще кількох траншів, однак цей план не був виконаний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-