У Нафтогазі заявили про намір розвивати трейдинг газу

У Нафтогазі заявили про намір розвивати трейдинг газу

Укрінформ
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» планує активно розвивати функцію трейдингу газу, а також працює над новим підходом у постачанні газу домогосподарствам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нафтогазу із посиланням на виступ голови правління компанії Юрія Вітренка на Українському енергетичному форумі Інституту Адама Сміта. 

«Нафтогаз розвиватиме повноцінний трейдинг. Кілька останніх років ми продавали, в основному, газ власного виробництва та певні обсяги газу зі сховищ - я би не називав це трейдингом взагалі. Але в майбутньому ми хочемо побудувати повноцінну функцію трейдингу в складі Нафтогазу. Ми бачимо потребу працювати на ринку і стати маркет-мейкером, забезпечити ліквідність українського ринку газу та забезпечити побудову платформи, на якій кожен зможе пропонувати стандартизовані продукти», - сказав він.

Читайте також: Україна за місяць в 11 разів збільшила імпорт газу з ЄС

За словами Вітренка, що нині Нафтогаз спільно з урядом, НКРЕКП та іншими компаніями газового сектору працює над новими підходами в постачанні газу для побутових споживачів.

«Зараз ми працюємо над певними змінами в структурі постачання газу для домогосподарств, оскільки бачимо деякі виклики в цьому напрямку. <...> Новий підхід полягатиме, по-перше, і, напевно, найголовніше, в безпеці постачання газу українським домогосподарствам цієї зими та в майбутні опалювальні періоди. Він базуватиметься на прозорій ринковій основі та прийнятному ціноутворенні. Водночас він сприятиме розвитку ринку та конкуренції», - зазначив голова правління Нафтогазу.

Він прогнозує, що зміни на ринку газу для побутових споживачів вдасться напрацювати "протягом кількох тижнів".

Також Нафтогаз ставить перед собою амбітні цілі в низці напрямків, від видобутку і торгівлі газом до енергоефективності та розвитку водневих проєктів. У всіх цих сферах компанія прагне бути національним лідером та рушієм змін, підкреслив Вітренко.

Читайте також: До опалювального сезону треба накопичити 17 мільярдів кубів газу – Міненерго

Як повідомляв Укрінформ, протягом цього літа Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» готуватиметься до можливого випуску єврооблігацій, а вже восени ухвалить остаточне рішення стосовно їх розміщення. Залучені за рахунок розміщення єврооблігацій кошти, на думку голови правління компанії Юрія Вітренка, можуть бути використані Нафтогазом для оптимізації кредитного портфеля. Тобто, більш дорогі запозичення, якщо буде сприятлива кон’юнктура, заміщуватимуться більш дешевими.

Нині в обігу перебувають три випуски єврооблігацій Нафтогазу 2019 року.

Фото: НАК «Нафтогаз України»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-