Закон про реформу Укроборонпрому пришвидшить трансформацію концерну — депутат

Закон про реформу Укроборонпрому пришвидшить трансформацію концерну — депутат

Укрінформ
Ухвалення в другому читанні та в цілому законопроєкту № 3822 про реформу Укроборонпрому сприятиме скороченню термінів трансформації держконцерну.

Як передає Укрінформ, про це розповів глава парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки України Олександр Завітневич в ефірі телеканалу "Дом".

"Зараз Укроборонпром — державне підприємство. Держпідприємство — це три складові: люди, повноваження, інструменти. Люди призначаються міністром. Друге — повноваження. Директор держпідприємства, як кажуть, — це підпорядкована особа, й ухвалювати рішення, що виходять за межі підприємства, цей директор не може. Він завжди озирається на міністерство", — зазначив Завітневич.

Також, як нагадав депутат, передбачається, що Укроборонпром стане акціонерним товариством, а держава буде володіти акціями.

"Цей законопроєкт дає можливість наблизити, зупинити деякі законодавчі акти в розрізі скорочення термінів цієї трансформації. Тому що ми змінюємо форму власності, й підприємство має змінити ліцензії, умови, зупинити деякі контракти. Цим законопроєктом робимо послугу, щоб ці терміни просто зменшити. Але наприкінці цього процесу буде акціонерне товариство із 100% володіння державою в особі Кабміну", — зазначив нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 29 січня ухвалила у першому читанні законопроєкт №3822 "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності", необхідний для реорганізації держконцерну "Укроборонпром".

Читайте також: Трансформація Укроборонпрому має стати прикладом успішних реформ в Україні - депутат

Документом, зокрема, передбачається перетворення Укроборонпрому на акціонерне товариство, утворення бізнес-об’єднань у формі акціонерних товариств, а також господарських товариств на базі підприємств концерну.

За даними генерального директора ДК "Укроборонпром" Юрія Гусєва, до законопроєкту №3822 подано більше 1000 правок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-