Голова НАЗК: Нова Антикорупційна стратегія принесе до ₴ 200 мільярдів економії

Голова НАЗК: Нова Антикорупційна стратегія принесе до ₴ 200 мільярдів економії

Укрінформ
Нова Антикорупційна стратегія принесе країні до 200 млрд грн економії.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

Він висловив сподівання, що Верховна Рада розгляне відповідний законопроєкт найближчим часом.

За словами Новікова, "навіть нещодавно розмова Президента Байдена з Президентом Зеленським торкалася трьох питань, і з цих трьох питань одним з основних була саме протидія корупції. Віримо, протидія корупції для парламенту є такою ж важливою, як і для тих 91 відсотка громадян України, яких він разом з іншими відсотками представляє".

Голова Нацагентства заявив, що під загрозою перебуває передача розгляду протоколів щодо національних публічних діячів від звичайних судів до Вищого антикорупційного суду. За його словами, із законопроєкту до другого читання виключено відповідний пункт, "але є така процедура як підтвердження правок, тож ми сподіваємось, що в залі депутати все таки підтримають цей пункт Антикорупційної стратегії".

Новіков також висловив сподівання, що у стратегії залишиться пункт про перевірку на доброчесність членів Вищої ради правосуддя і членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів після її створення, який зберігся у проєкті після першого читання.

Читайте також: Голова НАЗК заявляє про необхідність завершення судової реформи

Голова НАЗК нагадав, що Україна "мала лише одну антикорупційну стратегію, вона дала економічний ефект в розмірі 6 відсотків ВВП, 180 млрд грн, на виконання цієї стратегії було створено НАБУ, створено Prozorro, яка сьогодні показує результати. Нова стратегія принесе ще більшу віддачу – до 200 млрд грн економії, а це, погодьтесь, колосальні кошти".

За словами Новікова, "попередня стратегія на 70 відсотків була виконана... В ході її реалізації ми відмовилися від російського газу, економимо величезні кошти буквально в кожній сфері державного управління".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-