Україна може скористатися досвідом ФРН у трансформації вугільних регіонів - німецький бізнесмен

Україна може скористатися досвідом ФРН у трансформації вугільних регіонів - німецький бізнесмен

Укрінформ
Промисловий регіон Північної Рейн-Вестфалії має великий досвід трансформації традиційної вугільної промисловості, і цей досвід, зокрема, у відмові від використання вугілля, у перетвореннях сталеливарної галузі та в енергетичній трансформації може бути використаний і в Україні.

Про це сьогодні під час 4-го бізнес-форуму Україна-Німеччина заявив голова Німецької бізнес-асоціації «Схід» Олівер Гермес (Oliver Hermes), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Досвід Північної Рейн-Вестфалії, Рурського регіону, може бути корисним для України. Ми відмовилися від використання вугілля, трансформували нашу сталеливарну галузь, на нас все ще чекає енергетична та цифрова трансформація…. Чудово, що німецько-українське енергетичне партнерство розглядає також питання енергоефективності, яке можливо поєднати з цифровою трансформацією. Тобто, розумні цифрові об’єкти промисловості, - вони також є більш ефективними енергетично, дозволяють зменшити потребу та споживання енергії», - зауважив Гермес.

Він наголосив на тому, що енергетичний перехід передбачає використання поновлювальних джерел енергії, але це не є його єдиною складовою. Головне питання не лише в тому, яка енергія споживається, але скільки саме енергії споживається, яким є попит на енергопостачання та якими є його складові. Тож у сфері технологій енергозбереження перед Німеччиною і Україною відриваються величезні можливості у двосторонньому співробітництві.

Читайте також: Україну цікавить досвід ФРН у реструктуризації вугільних регіонів — Шмигаль

Як уже повідомлялося, в п’ятницю відбувається 4-й українсько-німецький бізнес-форум за участю вищого політичного керівництва обох країн, представників центральних органів влади та бізнесових кіл України і Німеччини.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-