Меркель заявляє, що в Україну варто інвестувати

Меркель заявляє, що в Україну варто інвестувати

Укрінформ
Німеччина розглядає Україну як важливого торгівельного партнера з величезним економічним потенціалом та як країну, куди варто спрямовувати інвестиції.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель заявила під час 4-го Українсько-німецького економічного форуму у Берліні.

"Україна є важливим торговельним партнером і це також місце, куди варто спрямувати свої інвестиції. Ми цінуємо це. Дві тисячі німецьких фірм та їх представництв зараз активно працюють в Україні", - заявила вона.

У своєму виступі Меркель привітала ухвалені в Україні закони, які "дають більше гарантій інвесторам і захищають їх інвестиції".

За словами очільниці німецького уряду, Україна має "величезний економічний потенціал".

"В Україні є висококваліфікований персонал у промисловій сфері, передусім у машино- та літакобудуванні, але також в аграрній сфері. Також все більшу роль відіграє ІТ", - зазначила Меркель.

Вона зазначила, що товарообіг між ФРН та Україною у 2019 році зріс до 7,7 млрд. євро. У минулому році пандемія коронавірусу "значно перекреслила плани", але канцлер ФРН переконана, що у подальшому, "завдяки прогресу з вакцинацією", вдасться наростити темп.

Відзначаючи прогрес у втілення реформ в Україні, Меркель також вказала на те, що "деякі кроки ще треба зробити" – зокрема, це стосується таких питань, як боротьба з корупцією, судова система, ринок землі.

Читайте також: Співпраця між Україною і ФРН не обмежується лише економікою - Меркель

Як повідомляв Укрінформ, у столиці ФРН у п’ятницю розпочав роботу 4-й Українсько-німецький економічний форум за участі глав урядів обох країн. Політики та очільники бізнесу в чотирьох панелях обговорять перспективи співпраці в галузі диджіталізації, енергетики та відновлюваних джерел енергії, харчової промисловості та сільського господарства, логістики та інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-