Кабмін опублікував економічну стратегію до 2030 року

Кабмін опублікував економічну стратегію до 2030 року

Укрінформ
Кабінет Міністрів опублікував Національну економічну стратегію до 2030 року та постанову про її затвердження.

Як передає Укрінформ, відповідні документи опубліковані на Урядовому порталі.

«Затвердити Національну економічну стратегію на період до 2030 року...Стратегія є основою під час розроблення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади планів заходів, проєктів програмних і стратегічних документів, проєктів законів та інших актів законодавства», - йдеться у постанові.

Також зазначається, що заходи щодо реалізації визначених Стратегією шляхів досягнення стратегічних цілей і відповідних завдань державної економічної політики включаються до планів діяльності Кабінету Міністрів. «Програмні та стратегічні документи Кабінету Міністрів, плани діяльності міністерств та інших центральних органів виконавчої влади приводяться у відповідність із Стратегією (у разі потреби) і виконуються з урахуванням пріоритетності досягнення визначених Стратегією цілей», - йдеться у постанові.

Моніторинг стану виконання Стратегії проводиться на єдиному вебпорталі електронного урядування шляхом узагальнення інформації про хід її імплементації і аналізу ступеня досягнення визначених цільових індикаторів у звітному періоді. Результати моніторингу враховуватимуть під час розроблення заходів щодо реалізації визначених Стратегією шляхів досягнення стратегічних цілей і відповідних завдань державної економічної політики на плановий період

Крім того, результати моніторингу стану виконання Стратегії розглядаються щокварталу на засіданні Кабінету Міністрів, а перегляд Стратегії здійснюватимуть у 2024 та 2027 роках з урахуванням результатів її виконання.

У додатку до постанови зазначається, що стратегія визначає довгострокову економічну візію, принципи і цінності, “червоні лінії” (неприпустимі напрями руху), ключові напрями (вектори) економічного розвитку та за кожним з 20 напрямів — стратегічні цілі, шляхи їх досягнення з урахуванням наявних і потенційних викликів і бар’єрів, а також основні завдання державної економічної політики та цільові індикатори на період до 2030 року.

Очікуваним результатом виконання Стратегії є визначення та суспільна підтримка стратегічного курсу держави в економічній сфері, послідовна реалізація якого дасть змогу:

cфopмyвaти кoнкypeнтocпpoмoжнi yмoви для бiзнecy тa iнвecтицiй i вiднoвити дoвipy дo дepжaви; стати конкуретоспроможною на міжнародному pинкy; cтимyлювaти poзвитoк iннoвaцiй i мoдepнiзaцiю ceктopiв eкoнoмiки для зaбeзпeчeння ïx кoнкypeнтocпpoмoжнocтi нa мiжнapoднoмy pинкy; забезпечити розвиток людського потенціалу і виграти конкуренцію за таланти; забезпечити рівні права та можливості жінок і чоловіків у всіх сферах життя суспільства.

Як повідомлялося, 3 березня Кабінет Міністрів затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року. До створення НЕС-2030 долучилися понад 500 учасників: представники більш як 20 аналітичних центрів, понад 30 бізнес-асоціацій, 40 органів виконавчої влади, експертного середовища та громадянського суспільства, народні депутати.

Читайте також: Кабмін затвердив економічну стратегію до 2030 року

Документ визначає стратегічні кроки для розвитку промисловості, агросектору, видобутку, інфраструктури, транспорту, енергетичного сектору, інформаційно-комунікаційних технологій, креативних індустрій та сфери послуг. Також Стратегія враховує важливі наскрізні напрямки — діджиталізацію, «зелений» курс, розвиток підприємництва та збалансований регіональний розвиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-