Кабмін затвердив економічну стратегію до 2030 року

Кабмін затвердив економічну стратегію до 2030 року

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року.

Як передає Укрінформ, про це інформує Урядовий портал.

"Під час засідання уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року з доопрацюванням", - йдеться у повідомленні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що Національна економічна стратегія-2030 — це амбітна візія України в майбутнє і дорожня карта, що змінить країну.

«Національна економічна стратегія-2030 — це комплексний документ, який має привести України до клубу розвинених та успішних держав. Стратегія розроблена із залученням експертів, науковців, чиновників, народних депутатів. Це стане вагомим внеском у розвиток успішної, заможної європейської України», — зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Шмигаль підбив підсумки першого року роботи уряду

До створення НЕС-2030 долучилися понад 500 учасників: представники більш як 20 аналітичних центрів, понад 30 бізнес-асоціацій, 40 органів виконавчої влади, експертного середовища та громадянського суспільства, народні депутати.

Документ визначає стратегічні кроки для розвитку промисловості, агросектору, видобутку, інфраструктури, транспорту, енергетичного сектору, інформаційно-комунікаційних технологій, креативних індустрій та сфери послуг. Також Стратегія враховує важливі наскрізні напрямки — діджиталізацію, «зелений» курс, розвиток підприємництва та збалансований регіональний розвиток.

Читайте також: Ефект від інвестицій в інфраструктуру торік становив 1,5% ВВП - Шмигаль

Серед принципів, на яких будується Національна економічна стратегія, — європейська та євроатлантична інтеграція, недоторканність приватної власності, верховенство права, нетерпимість до корупції, вільна і чесна конкуренція, рівний доступ для бізнесу.

Читайте також: Уряд схвалив Концепцію розвитку цифрових навичок до 2025 року

Шмигаль подякував усім, хто долучився до розробки НЕС-2030, й висловив сподівання, що всі гілки влади будуть активно залучені до досягнення спільної для країни мети.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-