Рада планує впорядкувати пасажирські перевезення відповідно до нового адмінустрою

Рада планує впорядкувати пасажирські перевезення відповідно до нового адмінустрою

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт щодо приведення порядку організації пасажирських перевезень автомобільним транспортом органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою.

Відповідний законопроєкт №4376-1 "Про внесення змін до статті 7 Закону України “Про автомобільний транспорт” щодо організації пасажирських перевезень" у першому читанні підтримав 271 народний депутат, передає кореспондент Укрінформу.

"Цей законопроєкт розроблено з метою приведення порядку організації пасажирських перевезень автомобільним транспортом органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою", - йдеться у пояснювальній записці.

Проєктом закону передбачається покласти забезпечення організації пасажирських перевезень: на міських, приміських та міжміських маршрутах, що не виходять за межі однієї територіальної громади – на виконавчий орган ради, яка представляє інтереси відповідної територіальної громади; на міжміських та приміських маршрутах, що проходять територією двох або більше територіальних громад та не виходять за межі території Автономної Республіки Крим чи області – на Раду міністрів Автономної Республіки Крим або обласні державні адміністрації; на міжміських та приміських маршрутах, що виходять за межі території області (міжобласних маршрутах), та міжнародних маршрутах – на центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту.

На автобусному маршруті загального користування прямого сполучення місто Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль" – на Київську міську державну адміністрацію.

Читайте також: Укрзалізниця вводить індексацію цін на пасажирські перевезення - «плюс» 2% на місяць

Як повідомлялося, 16 квітня 2020 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад». Новий адміністративно-територіальний устрій базового та районних рівнів потребує відповідних змін правового регулювання в різних сферах, в тому числі нагальною потребою є і новий порядок організації пасажирських перевезень автомобільним транспортом органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-