Після аудиту земель громади отримали понад 2 мільйони гектарів - Шмигаль

Після аудиту земель громади отримали понад 2 мільйони гектарів - Шмигаль

Укрінформ
Після завершення аудиту земель сільськогосподарського призначення у 2020 році Об’єднані територіальні громади отримали у власність понад 2 млн га земель.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на засіданні Кабінету Міністрів 3 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За ініціативи Президента України Володимира Зеленського, громади отримали понад 2 млн га землі сільськогосподарського призначення. Це стало можливим після комплексного аудиту земель», - заявив Шмигаль.

Він додав, що, на жаль, аудит виявив, що за часи Незалежності, внаслідок мораторію з використанням різних схем та оборудок було виведено з державної власності близько 5 млн га землі, які могли б також бути передані громадам.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 31 грудня 2020 року Держгеокадастр передав із державної у комунальну власність 1 251 територіальної громади понад 2 млн га земель сільськогосподарського призначення. Зокрема, за даними Держгеокадастру, станом на кінець 2020 року було передано ОТГ у Одеській області – 171,29 тис. га; у Вінницькій області – 168, 69 тис. га; у Херсонській – 140,16 тис. га; у Кіровоградській – 138,5 тис. га. Не було передано всім територіальним громадам землі у комунальну власність, оскільки у частини з них ще не проведено першу сесію з причин перевиборів голів, судових справ тощо.

Читайте також: Дорожня карта земельної реформи в Україні. Розвиток економіки

Передача земель здійснювалася на виконання Указу Президента України від 15 жовтня 2020 р. № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» у межах реалізації земельної реформи.

Як повідомлялося, у рамках децентралізації у сфері земельних відносин Держгеокадастр з 1 лютого 2018 року здійснює передачу державних сільгоспземель у комунальну власність Об’єднаних територіальних громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-