Абромавичус пропонує скликати Радбез із питань оздоровлення ОПК

Абромавичус пропонує скликати Радбез із питань оздоровлення ОПК

Укрінформ
Гендиректор "Укроборонпром" Айварас Абромавичус запропонував скликати засідання Ради національної безпеки і оборони з питань фінансового оздоровлення Оборонно-промислового комплексу.

Про це він заявив під час наради щодо діяльності ДК "Укроборонпром" в рамках робочої поїздки Президента України Володимира Зеленського до Харкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я би пропонував скликати РНБО по фінансовому оздоровленню всього Оборонно-промислового комплексу, щоб підійшли комплексно до системи, в тому числі й списання боргів, в тому числі, щоб компанії (Укроборонпрому — ред.) не сплачували за ці великі гектари податок місту за те, що вони не використовують, щоб міста забрали собі те, що їм потрібно в соціальній сфері — дитячі садки, інші речі", - запропонував Абромавичус.

Читайте також: Абромавичус хоче звільнити заводи Укроборонпрому від сплати дивідендів на час війни

Він нагадав, що у власності підприємств концерну Укроборонпрому є велика кількість надлишкового майна, яке призводить до накопичення боргів та не дозволяє компаніям спрямовувати кошти на розвиток. Тож концерн має продемонструвати, як він буде реформуватись та трансформуватись, і лише після цього брати допомогу від держави.

На думку Абромавичуса, вирішення комплексних проблем потрібно проводити на майданчику Офісу Президента, Уряду або РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-