Переговори з МВФ продовжаться через два тижні у Вашингтоні - НБУ

Переговори з МВФ продовжаться через два тижні у Вашингтоні - НБУ

Укрінформ
Наступний етап переговорів щодо програми фінансування між Україною та Міжнародним валютним фондом відбудеться за два тижні у Вашингтоні під час Щорічних зборів країн-членів МВФ.

Про це журналістам повідомила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова в кулуарах Ukrainian Financial Forum 2019, повідомляє Liga.Фінанси.

"Думаю, до того моменту ми зможемо відточити формулювання меморандуму, що готується, і обговорити програму детально, оскільки у Вашингтоні будуть присутні всі ключові учасники переговорів", - зазначила Рожкова.

Заступник голови НБУ підтвердила, що МВФ зберігає жорстку позицію щодо повернення націоналізованого ПриватБанку екс-власникам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову. Інші позиції нового меморандуму перегукуються з минулими домовленостями сторін.

“І ПриватБанк, і незалежність НБУ – ці речі звучали і в минулих меморандумах. Хочу підкреслити, що заява МВФ щодо витрат держави, пов'язаних із реструктуризованими або ліквідованими банками, стосується не тільки Приватбанку, але й інших великих банків-банкрутів, до власників яких у держави є великі питання", - сказала Рожкова.

Читайте також: $ 10 мільярдів від МВФ: умови можливої угоди

За її словами, в НБУ, як і в Кабміні, як і раніше сподіваються, що Україна зможе домовитися з Фондом до кінця цього року.

Як повідомляв Укрінформ, Місія Міжнародного валютного фонду під керівництвом Рона ван Родена відвідала Київ 12-26 вересня і почала обговорення нової трирічної програми підтримки України в рамках механізму розширеного фінансування.

За підсумками візиту місії до Києва в українському представництві МВФ заявили, що за останні два тижні експерти місії провели плідні дискусії з питань напрямів політики для нової програми, зокрема, з податково-бюджетної і грошово-кредитної політики, а також ключовим заходам з реформування. Крім того, було акцентовано увагу на важливості незалежності центрального банку та захисту фінансової стабільності, а також необхідності докласти всіх зусиль для мінімізації фіскальних втрат, пов'язаних з реорганізацією або ліквідацією банків.

Попередня програма кредитування Міжнародного валютного фонду для України stand-by була затверджена в кінці 2018 року і розрахована на 14 місяців. Вона передбачала виділення трьох траншів. Перший і єдиний транш від МВФ за цією програмою Україна отримала 21 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-