Суд зняв заборону Рожковій брати учать у засіданнях правління Нацбанку

Суд зняв заборону Рожковій брати учать у засіданнях правління Нацбанку

Укрінформ
Київський апеляційний суд  скасував ухвалу Баришівського райсуду Київської області про заборону Катерині Рожковій брати участь у засіданнях правління Нацбанку України та виконувати обов’язки першого заступника голови НБУ.

"Сьогодні, 23 вересня, Київський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Національного банку України та скасував ухвалу Баришівського районного суду Київської області від 11 червня. Нагадаємо, цією ухвалою було заборонено Катерині Рожковій брати участь у засіданнях Правління НБУ та виконувати покладені на неї посадові обов’язки Першого заступника Голови НБУ", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Київський апеляційний суд виніс окрему ухвалу, яка стосується судді Баришівського райсуду Київської обл. Коваленка К.В.

У своїй апеляційній скарзі Національний банк звертав увагу суду на такі аргументи:

суд не має права встановлювати Національному банку та членам його Правління заборону виконувати повноваження;

законодавством не передбачено можливості припинення, призупинення або заборони здійснення повноважень заступника голови Національного банку "за рішенням суду".

У пресслужбі додали, що допущені суддею Коваленком грубі порушення Національний банк довів до відома Вищої ради правосуддя, а також Національного антикорупційного бюро України.

Читайте також: НБУ оскаржив заборону Рожковій виконувати посадові обов’язки

Як повідомляв Укрінформ, до НБУ надійшов лист від фізичної особи, зі змісту якого випливало, що 11 червня 2019 року, Баришівський районний суд Київської області нібито ухвалив рішення про заборону Катерині Рожковій брати участь у засіданнях Правління та виконувати покладені на неї посадові обов’язки. Водночас у регуляторі заявляли, що не отримували такої ухвали від суду.

У НБУ нагадували, що підстава звільнення заступника голови Національного банку "за рішенням суду" чинним законодавством не передбачена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-