Суд розгляне по суті справу за позовом профспілки аеропорту “Бориспіль” до Кабміну

Суд розгляне по суті справу за позовом профспілки аеропорту “Бориспіль” до Кабміну

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва 16 жовтня розгляне по суті справу за позовом профспілки авіаперевізників Міжнародного аеропорту “Бориспіль” до Кабінету міністрів України.

Про це інформує пресслужба суду.

“Окружний адміністративний суд міста Києва закрив підготовче провадження у справі за позовом профспілки авіапрацівників Міжнародного аеропорту «Бориспіль» до Кабінету міністрів України та призначив розгляд справи по суті на 16 жовтня 2019 року”, - йдеться у повідомленні.

У суді нагадують, що позивач просить суд скасувати постанову уряду, яка зобов’язує держпідприємства, обсяг чистого прибутку яких перевищує 50 млн грн, перераховувати до державного бюджету 90% чистого прибутку (доходу).

Як зазначається, мова йде про постанову КМУ №363 від 24 квітня 2019 року, якою було внесено зміни до Порядку відрахування до держбюджету частини чистого прибутку державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями.

Читайте також: Літо 2020: Wizz Air планує 650 додаткових рейсів

На думку профспілки, оскаржувана постанова не відповідає правовим актам вищої юридичної сили, прийнята урядом з перевищенням повноважень та з порушенням передбаченої законодавством процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-