Teknofest-2019: Абромавичус розповів, як просувається відмова від комплектуючих з РФ

Teknofest-2019: Абромавичус розповів, як просувається відмова від комплектуючих з РФ

Фото
Укрінформ
Українська оборонна промисловість націлена на повну відмову від російських комплектуючих шляхом їх заміни українськими або західними аналогами.

Про це глава ДП «Укроборонпром» Айварас Абромавичус сказав, спілкуючись з журналістами на виставці-фестивалі Teknofest-2019 під час відвідування стенду ДП «Антонов», де представлений літак АН-178 українського виробництва.

«На початок війни 12 тисяч комплектуючих було з Російської Федерації. Основну масу роботи (щодо відмови від російських комплектуючих - ред.) вже зроблено, і я б не хотів деталізувати. У багатьох випадках західні комплектуючі виявляються ще й дешевшими. Багато комплектуючих вже замінено українськими аналогами. Робота нелегка, оскільки взаємопроникнення оборонно-промислового комплексу двох країн було глибоке з радянських часів. Але ми розуміємо, що в довгостроковій перспективі все одно не варто сподіватися на нашого північного сусіда», - сказав Абромавичус.

Він також зазначив, що у цьому зацікавлені українські військові.

«Це чутлива тема. Вчора відбулася велика нарада між Міністерством оборони і Укроборонпромом, на якій самі військові висловили бажання, щоб у майбутньому у військовій техніці, яка їм постачається, не було російських комплектуючих. Така ось патріотична позиція », - сказав глава держпідприємства.

Читайте також: На Teknofest-2019 у Стамбулі показали українсько-турецький безпілотник AKINCI

На порядку денному української делегації, яка бере участь у виставці - зустрічі з турецькими партнерами, обговорення спільних проєктів, зокрема з компанією Barkar Defense.

У складі української делегації також заступник Секретаря РНБО Сергій Кривонос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-