Кубів: Роботу Міжурядової комісії зі співпраці України й Болгарії слід відновити

Кубів: Роботу Міжурядової комісії зі співпраці України й Болгарії слід відновити

Укрінформ
Після 9-річної перерви Україні та Болгарії слід відновити роботу Міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку за підсумками зустрічі урядовця з віце-прем’єр-міністром з питань економічної та демографічної політики Республіки Болгарія Маріяною Ніколовою.

“Після 9-річної перерви нам слід відновити роботу Міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва між Україною та Болгарією, яка посилить практичну взаємодію між нашими країнами”, - сказав Кубів.

Він нагадав, що українсько-болгарські взаємини мають тисячолітню історію та значний потенціал сьогодні. Взаємний економічний інтерес підтверджує зростання обсягів торгівлі.

"Так, за підсумками 2018 року товарообіг між Україною і Болгарією зріс майже на 25% та становив понад 773 млн доларів США. Тенденція зберігається і у січні-лютому 2019 року, бо обсяг торгівлі товарами уже склав майже 155 млн доларів США. Це на третину більше, ніж за аналогічний період торік", - наголосив перший віце-прем'єр.

Під час зустрічі Кубів підкреслив стратегічний характер партнерства між Україною та Болгарією і подякував Болгарії за підтримку України, її суверенітету і територіальної цілісності, а також курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Читайте також: В Україні розпочали антидемпінгове розслідування щодо імпорту сталевих труб з Китаю

Урядовець окреслив перспективні напрямки співпраці між Україною та Болгарією, серед яких - інфраструктура і транспорт, енергетика, інноваційна та промислова співпраця, а також туризм.

“Спільними зусиллями ми відновили та розширили пряме авіасполучення Київ-Софія, українські компанії надають послуги з модернізації енергогенеруючих станцій Болгарії, взаємно зростає торгівля і туристичні потоки між нашими країнами. Наразі слід зосередити спільну роботу у цих та інших перспективних сферах, зокрема розвитку двостороннього туризму, транспортного сполучення між країнам, промислової та інвестиційної співпраці, а також продовжувати поглиблення партнерських взаємин між регіонами та містами України і Болгарії”, - підсумував Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-