В Україні з'явиться перший продукт із захищеним географічним зазначенням

В Україні з'явиться перший продукт із захищеним географічним зазначенням

Фото
Укрінформ
Заявку на реєстрацію першого українського продукту із захищеним географічним зазначанням “Гуцульська овеча бриндзя” подано до Міністерства економіки України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

“В Україні розпочато реєстрацію першого продукту із захищеним географічним зазначенням походження. Так, 19 грудня 2018 року до Мінекономіки подано заявку на реєстрацію географічного зазначення “ГУЦУЛЬСЬКА ОВЕЧА БРИНДЗЯ”, яка в майбутньому стане підставою для охорони цього зазначення і в ЄС”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реєстрація продукту відбувається в рамках виконання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Зокрема, фахівці Мінагрополітики, Мінекономрозвитку та проекту технічної підтримки ЄС “Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні” провели ґрунтовну роботу щодо виявлення перспективних географічних зазначень України, які б відповідали всім європейським вимогам.

“Продукти з географічним маркуванням мають унікальні особливості, пов’язані з їх походженням з певного регіону, відображають неповторні традиції, культурну спадщину та історію України. Така продукція забезпечить перспективи не лише для розвитку локального виробництва, а і для ефективної роботи на зовнішніх ринках, збільшення експортного потенціалу та впізнаваності України як виробника харчової продукції світового рівня», - сказала заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Читайте також: Рішення ВР про мораторій на землю очікуване, але не відповідає сподіванням - Мінагро

Як повідомляв Укрінформ, отримання марки географічного зазначення має на меті не лише захист продукту, а ще і просування його на закордонних ринках. Марка географічного зазначення є знаком, що наноситься на продукт і посвідчує його високу якість, довгу традицію виробництва й особливий зв'язок з територією, де його виготовляють. Географічні зазначення допомогли здобути світову славу таким продуктам, як шампанське, коньяк, сири рокфор, пармезан і багато інших.

Фото: сайт Мінагро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-