Депутати розглядають законопроекти про мораторій на продаж землі

Депутати розглядають законопроекти про мораторій на продаж землі

Укрінформ
Верховна Рада почала розглядати законопроекти про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій сказав, що всього 15 законопроектів про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі треба розглянути під час вечірнього засідання.

Блок законопроектів включає в себе основний законопроект № 9355 "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення" та 14 альтернативних йому проектів.

Блок законопроекти про мораторій розглядаються за спрощеною процедурою.

Читайте також: Комітет Ради рекомендує продовжити мораторій на продаж землі

Як повідомлялося, на продаж земель сільськогосподарського призначення була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

У грудні 2017 року Верховна Рада подовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-