Неузгоджені питання щодо ЗВТ з Туреччиною винесуть на рівень міністрів - Зубко

Неузгоджені питання щодо ЗВТ з Туреччиною винесуть на рівень міністрів - Зубко

Ексклюзив
Укрінформ
Неузгоджені питання, які заважають підписанню угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною, будуть винесені на рівень міністрів економіки та торгівлі. 

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу за результатами офіційного візиту до Туреччини у складі української делегації на чолі з Президентом України Петром Порошенком сказав віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко.

«Переговори стосувалися дуже важливих питань, зокрема економічних: укладання угоди про зону вільної торгівлі, знаходження нових напрямків співпраці, в тому числі в ІТ галузі, в цифровій економіці... Прозвучало й те, що питання, які залишилися між робочими групами (щодо підписання угоди про зону вільної торгівлі – ред.), будуть винесені на рівень міністрів торгівлі Туреччини та міністра економіки України. Було поставлене чітке завдання здійснити підписання цієї угоди до кінця року», - сказав Зубко.

За його словами, двосторонні зустрічі, які відбулися під час візиту, матимуть важливе значення для підсилення регіонального співробітництва, так само як і проведення ініційованого Україною регіонального форуму.

«Ми ініціювали, і Президент це озвучив під час двосторонньої зустрічі (з Ердоганом – ред.) з приводу проведення регіонального форуму між Туреччиною та Україною, який дав би змогу налагодити горизонтальні зв’язки між регіонами та підсилити можливість інвестицій, як в Україну, так і в Туреччину», - сказав віце-прем'єр-міністр України.

Читайте також: Обсяг місцевих бюджетів у 2019 році сягне 291 мільярда — Зубко

Він наголосив, що «сьогодні Україна, маючи систему децентралізації та самоврядування, зацікавлена в залученні інвестицій в переробку, особливо в агропромислову галузь, в розвиток інфраструктури, в т.ч. доріг, а також в обміні досвідом у сфері технологій, зокрема те, що стосується енергоефективності, відновлюваної енергетики». 

Як відомо, в ході візиту, під час зустрічі віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка та першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва з міністром торгівлі Туреччини Рухсар Пекджан порушувалися питання збільшення товарообігу між Україною та Туреччиною та залучення інвестицій; залучення турецьких технологій у переробку в АПК та інфраструктуру. 

Туреччина увійшла до топ-10 іноземних інвесторів в Україну. За січень-липень 2018 р. товарообіг товарами між Україною та Туреччиною збільшився майже на 16% і становив 2,411 млрд дол. США, а товарообіг послугами зріс на 18,6% та склав 267,3 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-