Рада має підтримати уряд для виділення макрофінансової допомоги від ЄС – Данилюк

Рада має підтримати уряд для виділення макрофінансової допомоги від ЄС – Данилюк

Укрінформ
В уряді України відзначають, що для виконання умов виділення Європейським Союзом чергового траншу макрофінансової допомоги велику роль відіграє Верховна Рада, яка повинна ухвалити відповідне законодавство.

На цьому наголосив міністр фінансів України Олександр Данилюк за результатами зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Коли ми обговорювали сьогодні заключний транш макрофінансової допомоги, було відзначено кілька важливих питань, які ще потребують вирішення. Йдеться про посилення ефективності антикорупційних органів... Це вимагатиме роботи усіх державних органів в Україні та координації. Але також дуже важливою є роль парламенту, який повинен підтримати законодавчі ініціативи», - заявив міністр фінансів України.

Читайте також: Умови отримання Києвом наступного траншу від ЄС погодять найближчим часом

Він наголосив, що економіка України перебуває у стані зростання, і державні фінанси є під контролем уряду.

Як повідомлялося, віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив у середу, що наступний транш макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро від ЄС може надійти Україні до кінця року, або на початку наступного, за умови виконання Києвом визначених критеріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-