Литовський «Карітас» почав збір допомоги для України у понад 30 містах

Литовський «Карітас» почав збір допомоги для України у понад 30 містах

Укрінформ
Литовський підрозділ благодійної християнської організації «Карітас» розпочинає у вівторок, 16 квітня, триденну акцію зі збору грошей, продуктів харчування, що не псуються, а також предметів гігієни та побуту для України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT

Кампанія триватиме до четверга у більш ніж 30 містах Литви, включаючи Вільнюс, Каунас, Клайпеду, Шяуляй, Паневежис, Маріямполе, Сілале, Молетай і Зарасай.

Генеральний секретар «Карітасу Литви» Дейманте Букейкайте каже, що особливо потрібні підгузки для дорослих і дітей. Серед іншого волонтери збиратимуть солодощі. В організації повідомляють, що пожертви будуть використані для створення та підтримки безпечних місць в Україні для дітей з дуже складним життєвим досвідом.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну «Карітас» уже організовував шість подібних кампаній зі збору допомоги в Литві.

Карітас Інтернаціоналіс, Caritas Internationalis є конфедерацією 164 регіональних католицьких допомогових служб, організацій соціальної роботи та міжнародного розвитку, які працюють більш ніж у 200 країнах і територіях усього світу.

Нагадаємо, у лютому Кабінет міністрів Литви консенсусом ухвалив виділення додаткових 326 тисяч євро на підтримку біженців з України.

Фото: Žygimantas Gedvilas / BNS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-