Відбулася церемонія вручення найвищої нагороди Світового конгресу українців

Відбулася церемонія вручення найвищої нагороди Світового конгресу українців

Фото
Укрінформ
Під час саміту Світового конгресу українців у Бухаресті відбулася церемонія вручення найвищої нагороди СКУ – Медалі святого Володимира.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

Зауважується, що за вагомий внесок у розбудову діаспори та/або України на XII Конгресі СКУ, в жовтні 2023 року, були відзначені понад 40 лідерів українських організацій і громад з усього світу.

Президент СКУ Павло Ґрод вручив найвищу нагороду всім, хто прибув на саміт і подякував Ярославі Хортяні, голові комітету з вручення медалі святого Володимира, другому віцепрезиденту СКУ, за вмілий провід.

«Ми не маємо права втомитися. Ми з Україною до кінця», – підкреслила Ярослава Хортяні на церемонії вручення.

Нагороди отримали: віцепрезидент СКУ в регіоні Східної Європи Микола-Мирослав Петрецький, співголова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів, голова Спілки українських організацій Болгарії Олена Коцева, колишній голова найбільшої української організації в Данії «Lastivka» Василь Гедз, керівник Українського культурного центру в Естонії Богдан Лютюк, голова правління Українського земляцтва «Два кольори» в Естонії Тетяна Івушкіна, президент Українського конгресового комітету Америки (відділ Іллінойс) Ігор Дячун, очільник Ради директорів Союзу українців Британії Мар'ян Космірак, президент Національного конгресу українців Молдови Дмитро Лекарцев та інші.

Нагадаємо, у залах парламенту Румунії у Бухаресті з 12 по 15 квітня відбувається саміт Світового конгресу українців (СКУ), на якому зібралися понад 200 очільників і представників українських громад із 55 країн та п’яти континентів світу. 

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-