Саміт Світового конгресу українців відбудеться у столиці Румунії

Саміт Світового конгресу українців відбудеться у столиці Румунії

Укрінформ
У залах парламенту Румунії у Бухаресті з 12 по 15 квітня буде проведено саміт Світового конгресу українців (СКУ), який об’єднає понад 200 очільників та представників українських громад із 55 країн і п'яти континентів світу.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своєму сайті.

Зауважується, що ця подія стане важливим майданчиком для обговорення та визначення пріоритетів майбутньої діяльності світового українства, що дозволить виробити стратегічне бачення та план майбутньої діяльності СКУ. 

У рамках саміту заплановані панельні дискусії щодо основних напрямів діяльності Світового конгресу українців, що дозволить сформувати новий поштовх для розвитку організацій СКУ, ініціатив, рад та комісій. Програму зустрічі можна знайти за посиланням. 

«Участь представників українського та румунського урядів, міжнародних експертів, почесних гостей, партнерів, прихильників та друзів дасть можливість СКУ отримати нові зв’язки, розширити стратегічне партнерство та діяти проактивніше задля наближення перемоги України та розбудови українського світу», – додали в СКУ. 

Нагадаємо, 22 жовтня 2023 року під час XІI Світового конгресу українців, у якому взяли участь майже 300 делегатів та гостей із 30 країн світу, відбулося переобрання президента СКУ Павла Ґрода та затвердження складу Ради директорів, котрі очолюватимуть організацію наступні чотири роки.

Фото з сайту парламенту Румунії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-