Канадцям, які воювали проти Росії, вручатимуть спеціальну медаль

Канадцям, які воювали проти Росії, вручатимуть спеціальну медаль

Укрінформ
Діаспора визначилася із дизайном Українсько-канадської жертовної медалі, якою нагороджуватимуть канадських ветеранів україно-російської війни.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Конгресі українців Канади та Українській стрілецькій громаді Канади, які спільно обирали дизайн нової медалі.

«Ми вважаємо, що обраний дизайн відтворює глибокий та зворушливий зв’язок Канади та України. Цією медаллю наша громада у щемливий спосіб висловлює повагу канадцям, які віддали життя або були поранені під час боротьби за свободу України, і перед якими ми у великому боргу», – сказав голова комітету Українсько-канадської жертовної медалі Тарас Яцьків.

«Дизайн медалі розробила художниця з Ванкувера Олена Жукова. У малюнку поєднано тризуб і чотири кленові листки, які утворюють хрест. “Ці візуальні елементи об’єднано, щоб вшанувати тих, хто продемонстрував непохитну відданість і саможертовність у важких обставинах. Вони символізують вдячність, єднання обидвох націй та прославляють незламний дух свободи», – зазначила Жукова.

Українсько-канадська жертовна медаль була заснована резолюцією 23-го Конгресу українців Канади у 2022-му році. Вона вшановуватиме громадян Канади, які загинули або були поранені під час служби в Збройних милах України, захищаючи свободу України у війні проти Росії.

Наразі відомо про щонайменше десятьох канадців, які загинули, обороняючи Україну.

Нагадаємо, президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій і виконавчий директор КУК Ігор Михальчишин потрапили до Топ-50 найвпливовіших громадських лідерів у сфері зовнішньої політики Канади за версією видання The Hill Times.

Фото надане Конгресом українців Канади

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-