В Естонії вдруге відбудеться український фестиваль «Вишиванка об'єднує»

В Естонії вдруге відбудеться український фестиваль «Вишиванка об'єднує»

Укрінформ
Асоціація українських організацій в Естонії спільно з Музеєм просто неба у Таллінні організовують до Всесвітнього дня вишиванки та Року багатства культур 2024 в Естонії фестиваль «Вишиванка об'єднує» («Rahvustikand ühendab»).

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

«Захід покликаний об’єднати українців, естонців та інші народи і громади національних меншин, представлені в Естонії, в бажанні зберегти споконвічні народні традиції та культуру, а також познайомити один одного із своїм етносом та національним культурним надбанням. Саме тому девізом фестивалю обрано слоган «Подібне об’єднує – різне збагачує», – йдеться в анонсі.

Цього року фестиваль «Вишиванка об'єднує» відбудеться 19 травня з 12:00 до 21:00 на території Музею просто неба/Eesti Vabaõhummuseum, і вже почалася підготовка багато цікавих і захоплюючих активностей для дорослих і дітей:

  • ярмарок-продаж автентичних товарів від українських, естонських та інших виробників народів Естонії;
  • безліч локацій із майстер-класами та дитячою зоною;
  • фуд-корти з українською, естонською та іншими національними кухнями громад;
  • концертна програма з національними танцями та співами;
  • показ українських вишиванок;
  • перформанс «українське весілля»;
  • вікторини та святкова лотерея;
  • хедлайнер (спеціальний гість) фестивалю

«Приєднуйтеся до нас у цей особливий день! Разом ми створимо яскраве та неймовірне за своїми масштабами і красою свято культур, яке залишиться в пам'яті на довгі роки!», – закликали організатори.

Нагадаємо, фестиваль «Вишиванка об’єднує» у Таллінні вперше відбувся 2023 року. Тоді він був визнаний найкращою інтеграційною подією року на думку експертів Інтеграційного Фонду та Міністерства культури Естонії.

Під час проведення фестивалю було встановлено рекорд – захід об’єднав найбільшу кількість людей у вишиванках у країнах Балтії.

Фото: Інна Гордієнко, Асоціація Українських Організацій в Естонії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-