У Португалії проведуть конференцію про збереження національної ідентичності українських біженців

У Португалії проведуть конференцію про збереження національної ідентичності українських біженців

Укрінформ
У португальському місті Сантарень 6-7 квітня відбудеться науково-практична конференція «Міжгенераційні аспекти збереження національної ідентичності українських біженців у Португалії в час війни».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила голова осередку Спілки українців у Португалії у Сантарені Тетяна Тарнавська.

У суботу, 6 квітня, у приміщенні педагогічного інституту Політехніки м. Сантарен, в аудиторії №1, можна буде заслухати доповіді:

  • «Міжгенераційні аспекти збереження національної ідентичності через історії», доктора Ана Да Сілва, Жузе Мануел Соареш
  • «Психологічні інструменти збереження національної ідентичності в умовах міграції», Катерина Островська, докторка психологічних наук
  • «Роль молодіжних працівників в утвердженні української національної та громадянської ідентичності серед закордонної молоді», Жанна Харківська, директорка португальської асоціації «Відкриття моментів»
  • «Спільне життя українців Португалії у місті Сантарен», Тетяна Тарнавська, голова осередку Спілки українців у Португалії у Сантарені.
  •  «Університет Третього віку» як засіб адаптації у Португалії! для літніх людей з України», Ігор Островський, голова Асоціації «Родина Кольпінга у Лісабоні»;
  • «Труднощі та ресурси адаптації молодої людини, вимушено евакуйованої внаслідок війни», Надія Макарова
  • «Вимушена еміграція літніх людей: стратегії виживання після 80+», Наталія та Олекса Садохи, тимчасові переселенці з України до Португалії в час війни

У неділю, 7 квітня, в Українському культурно-освітньому центрі «Веселка» у Сантарені відбудеться круглий стіл, історичний екскурс у форматі інтерактивної лекції «Сантарень – перлина середньовічної культурної спадщини» та захід «Волонтерство як засіб ефективної міжгенераційної взаємодії».

Нагадаємо, президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод розпочав свій офіційний візит до країн Південної Європи з Португалії, де провів низку зустрічей, а також долучився до заходів громади у Лісабоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-