Перша леді Литви ознайомила кронпринца Норвегії з діяльністю Українського центру у Вільнюсі

Перша леді Литви ознайомила кронпринца Норвегії з діяльністю Українського центру у Вільнюсі

Фото
Укрінформ
Дружина президента Литовської Республіки Діана Науседене представила кронпринцу Норвегії Хокону, який прибув до Литви з візитом, діяльність Українського центру у Вільнюсі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi

«Цей центр – свідчення нашої віри в майбутнє України. Разом з першою леді України Оленою Зеленською ми розпочали його створення, сподіваючись, що відвідувачі Центру надалі зроблять свій внесок у реконструкцію та відновлення України», – сказала Науседене.

Вона наголосила на тому, що Український центр постійно розвивається, встановлює нові зв'язки та приваблює дедалі більше відвідувачів. Центр надає психосоціальні послуги, послуги у сфері неформальної освіти та культури. Він орієнтований на консолідацію українського громадянського суспільства в Литві, а також на виховання майбутніх лідерів України.

Науседене звернула увагу кронпринца Норвегії на те, що Український центр зацікавлений у розширенні мережі міжнародних партнерів та реалізації нових ініціатив та проєктів.

Читайте також: Зеленський і Науседа відвідали Український центр у Вільнюсі

Своєю чергою солідний досвід Норвегії у наданні допомоги біженцям по всьому світу може бути корисним і для українців, які знайшли притулок у Литві. Тому дружина президента запросила норвезькі неурядові організації до встановлення зв’язків із Українським центром у Вільнюсі.

У рамках зустрічі Перша леді Литви разом із кронпринцом Норвегії Хоконом оглянули виставки, що діють в Центрі. Вони ознайомилися з різними видами його діяльності та поспілкувалися з відвідувачами.

Нагадаємо, Український центр у Вільнюсі був започаткований з ініціативи перших леді Литви та України з метою створення для української громади у Литві відкритого простору для культури, освіти та надання громадських послуг.

Засновниками Центру є Адміністрація президента Литовської Республіки, Університет ім. Вітаутаса Великого та посольство України у Литві. Центр відчинив свої двері для відвідувачів у червні 2022 року.

У перший рік роботи Український центр у Вільнюсі відвідали понад 23 тис. українців.

Фото: Lrp.Lt Nuotr, Ukrainos centras

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-