В ОАЕ українка перемогла в конкурсі на найкраще національне вбрання

В ОАЕ українка перемогла в конкурсі на найкраще національне вбрання

Фото
Укрінформ
У Дубаї (ОАЕ) українка Анна Бондар перемогла у номінації «найкраще традиційне вбрання» на щорічному конкурсі Style Stakes, який проводиться під час кубка світу з кінських перегонів Dubai World Cup 2024.

Як передає Укрінформ, про це повідомило україномовне видання в ОАЕ «Емірати сьогодні».

Зауважується, що перегони, що цьогоріч відбулися вже у двадцять восьме, часто слугують однієї з найбільших демонстрацій моди в Дубаї, на якій присутні знаменитості, впливові особи та члени королівської сім’ї. Жінок можна побачити в сукнях у поєднанні з найвишуканішими капелюшками, а чоловіки приходять в ідеально зшитих костюмах та відповідних головних уборах.

На кубку світу також є спеціальна зона, в якій у день перегонів проводиться щорічний конкурс Style Stakes, де можна виграти призи до 200 тисяч дирхамів. Учасники Style Stakes змагаються за призи в таких категоріях: «найкраще жіноче вбрання», «найкраще чоловіче вбрання», «найкраще вбрання для пари», «найбільш креативний капелюх» і «найкраще традиційне/національне вбрання».

Цього року була помітна тенденція до однотонних кольорів, багато жінок відійшли від звичних літніх принтів та обрали сміливі монотонні образи. Деякі обрали яскраві відтінки, а інші – більш м’які пастельні тони. Окрема номінація була присвячена найкращому національному вбранню, яке демонструє культурну спадщину країни. Саме в цій номінації переможницею стала українка Анна Бондар.

«Минулого року ми разом із чоловіком відвідали перегони Dubai World Cup, і я була вдягнена в жовто-блакитну сукню в національних кольорах та вінок. Уже того року люди мене запитували, чи беру я участь у конкурсі. Але тоді я, на жаль, про нього не знала. А коли довідалась, то вже було пізно реєструватися для участі. Тому я вирішила, що заздалегідь підготуюся і прийду цього року. Купила собі яскраву жовто-блакитну сукню від Юлії Магдич у кольорах України. Обруч і букет з пшениці замовила в майстрині Наталії зі Львова, яка виготовляє дуже цікаві аксесуари. Я хотіла, щоб це були не штучні квіти, а саме колоски пшениці, які асоціюються з Україною. Образ був доповнений сережками з колосочками від Світлани Бевзи та керамічною обручкою у вигляді білої голубки від tsvite.teren, що надали автентичності й завершеності образу. Більше я нічого не додавала – важливо було, щоб усе гармонійно поєднувалося, і кожна деталь мала сенс»,– розповідає вона.

Пані Анна брала участь у трьох категоріях: «найкраще традиційне вбрання», «найкращий капелюшок» і «найкращий образ». А перемогла саме в категорії «традиційне вбрання».

«Мені здається, що все вдалося, образ був дуже помітним. Навіть здалеку всім було видно, що я представляю Україну. Багато людей підходили й говорили, що підтримують нашу країну, фотографувалися, постили фото в соцмережах», – ділиться враженнями переможниця.

Анна Бондар зауважила, що її місією було – нагадати світу про Україну на великому заході, де зібралося понад 40 тисяч людей з різних країн, а також показати українську культурну спадщину.

«На жаль, я не могла в своїй промові після перемоги говорити про політичні моменти, але наголосила на важливості приносити в цей світ більше добра й краси.Дуже рада, що все вийшло, що вдалося привернути увагу, що Україна прозвучала на такій великій події», – додала вона.

Нагадаємо, у лютому в Абу-Дабі відбувся дебют нового українського костюмованого танцювального колективу «Коралі» – спільного проєкту Української жіночої ініціативи в ОАЕ й української школи вихідного дня «Дивосвіт».

Фото з особистого архіву Анни Бондар, а також авторства Antonie Robertson / The National

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-