У Гаазі відбувся благодійний культурний захід на підтримку України

У Гаазі відбувся благодійний культурний захід на підтримку України

Фото
Укрінформ
У Гаазі відбувся захід під назвою «Благодійний вечір надії», де гості могли не лише насолодитися українською культурою та вишуканою українською кухнею, а й допомогти волонтерам з благодійного фонду Stichting Zeilen van Vrijheid («Вітрило свободи») зібрати кошти на швидку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, на благодійному аукціоні було представлено вражаючий асортимент українського дизайну найвищої якості від Nothing Basic та сучасну фотографію під кураторством Крістіана ван дер Куя.

«На цей момент нам вдалося зібрати 560000 грн, але це не фінальна сума, бо аукціон все ще триває в режимі онлайн. Всі зібрані нами кошти підуть на купівлю швидкої через фонд Stichting Zeilen van Vrijheid («Вітрило свободи»)», – сказала в коментарі Укрінформу одна з організаторів заходу та співзасновниця Фундації «Ватага» Уляна Бунь.

Вона також розповіла, що головна мета заходу – допомогти Україні.

«Ми обрали два напрямки реалізації цієї мети: показати, що українська культура та українські митці просто неймовірні. І вони цікаві та важливі не тільки в контексті війни, а і через свій високий професійний рівень. Другий напрямок – це, звісно ж купівля швидкої», – зазначила Бунь.

За її словами, у програмі заходу, зокрема, був традиційний аукціон, на якому можна було придбати предмети інтерʼєру українських дизайнерів, а також обʼєкти мистецтва українських і нідерландських фотографів.

«Нам дуже пощастило створити неймовірну команду супер натхненних людей. Людей, яким не потрібно пояснювати що важливо. Вони це і самі знають. Це дуже надихає. Тут дуже хочеться згадати Кріса фан дер Коя, а також Тоню Попову та Філомейн фан Гофт», – підкреслила Бунь.

У Гаазі відбувся благодійний культурний захід на підтримку України / Фото: Valeria Manzovitova

Також був організований концерт, який включав в себе виступ всесвітньо відомої української піаністки, переможниці численних міжнародних конкурсів Анни Федорової у супроводі ансамблю Лендвай

«Також у програмі був виступ одного із найкращих перкусіоністів Нідерландів – Констянтина Наполова, оперну співачку, сопрано Ірину Красненко яка разом з піаністом Геннадієм Безязичним запалили публіку українськими мотивами. Обʼєднаний Український балет представив їхню неймовірну композицію “вібрації душі” хореографа Дмитра Бородая. Також твори молодої композиторки Джеяни Морозенко у виконанні Томаса Дебелеманіра. Захід відкрився вечерею вишуканої української кухні, поданої в елегантному стилі. Гості могли спробувати українську кухню та ще раз переконатися, що вона може теж може бути вишукана та дивувати», – розповіла Бунь.

Як повідомляв Укрінформ, у нідерландській Гаазі волонтери благодійного фонду Stichting Zeilen van Vrijheid, що підтримує медиків, служби швидкої допомоги та персонал лікарень в Україні, провели благодійний аукціон та зібрали понад 13 тис. євро на допомогу Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-