У Бірмінгемі відбувся протест через фінансові внески компанії Mondelez до бюджету РФ

У Бірмінгемі відбувся протест через фінансові внески компанії Mondelez до бюджету РФ

Фото
Укрінформ
У британському місті Бірмінгем українські активісти провели акцію біля музею шоколаду Cadbury World, щоб висловити протест Mondelez International – компанії-власниці популярного у Великій Британії бренду ласощів Cadbury, яка фінансово підтримує уряд Росії в умовах вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила група українців «Ukrainians in Birmingham».

Організатори акції, члени української діаспори у Великій Британії, акцентують на внеску Mondelez у воєнний бюджет Росії. Звіти свідчать, що попри обіцянки скоротити діяльність, Mondelēz International Mondelez, як повідомляють, розвиває три фабрики в Росії та сплатила 48 мільйонів фунтів податку на прибуток Кремля у 2022 році.

Читайте також: У Чикаго активісти закликали американську компанію припинити діяльність у РФ

Активісти об'єдналися навколо гасел «Зупиніть фінансування війни» та «Вийдіть з Росії».

«Шоколад Cadbury є одними з найпопулярніших ласощів у Великій Британії, ключовому ринку для Mondelez у Європі, але про зв’язок між Cadbury й агресією Росії проти України часто забувають. Жоден пенні корпоративних внесків не повинне підтримувати воєнну економіку Росії», – заявили організатори.

За повідомленням, спікери на заході підкреслили розбіжність між підтримкою українського народу з боку британських платників податків, що перевищує 13 мільярдів фунтів у двосторонній допомозі, та діями Mondelez, які критики вважають такими, що посилюють агресивні можливості звинуваченого у воєнних злочинах і злочинах проти людяності уряду Росії.

Нагадаємо, американська компанія Mondelez, яка у червні 2023 року була внесена до списку спонсорів війни від українського Національного агентства з питань запобігання корупції, прозвітувала про найбільші прибутки від бізнесу в Росії у 2023 році, «ніж будь-коли раніше».  

Фото: Ukrainians in Birmingham Official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-