В Амстердамі відбулася лекція про Харківську школу фотографії

В Амстердамі відбулася лекція про Харківську школу фотографії

Фото
Укрінформ
В Амстердамі за підтримки Фундації «Українці в Нідерландах» лекційний проєкт Nomadische Boekenplank провів зустріч-лекцію про Харківську школу фотографії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Мистецтвознавець та засновник культурного проєкту Nomadische Boekenplank харківʼянин Ігор, який не називає свого прізвища, розповів про феномен Харківської школи фотографії, що народився наприкінці 1960-х років у промисловому та освітньому центрі України з багатою традицією авангардного мистецтва, та існує до сьогодні.

«Мені важливо відкривати пласти міської української культури 20 століття – класичну музику, мистецтво, літературу та інтелектуальні практики. Харківська школа є джерелом документації справжнього життя у СРСР. Джерело іронії, трагедії та величезного естетичного задоволення», – засновник культурного проєкту Nomadische Boekenplank харківʼянин Ігор.

Зустріч – частина амстердамського лекційного проєкту Nomadische Boekenplank, що розповідає про українську культуру англійською.

Як повідомляв Укрінформ, в Амстердамі 28 січня в рамках Всеукраїнського та міжнародного фестивалю Стус-Фест Фундація «Українці в Нідерландах» спільно з лекційним проєктом Nomadische Boekenplank провели вечір памʼяті видатного українця – справжнього борця за свободу Василя Стуса.

Фото надані Фундацією «Українці в Нідерландах»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-