У Дубаї відбудеться зустріч, присвячена видатним українським жінкам ХІХ-ХХ століть

У Дубаї відбудеться зустріч, присвячена видатним українським жінкам ХІХ-ХХ століть

Укрінформ
Українська жіноча ініціатива в ОАЕ запросила взяти участь у культурно-просвітницькому заході «(Не)відомі постаті видатних українських жінок ХІХ-ХХ століть» спільно з рестораном української кухні YOY Dubai.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило видання «Емірати Сьогодні».

Під час події уперше буде представлена виставка «Неймовірні» – це проєкт Музею жіночої та гендерної історії, присвячений 140-річчю українського жіночого руху, започаткованого письменницею та громадською діячкою Наталією Кобринською. Це унікальна онлайн та офлайн експозиція, що містить артпроєкти про українських жінок, які творили і творять історію української держави, але залишаються непомітними та маловідомими для України та світу.

До створення виставки долучилися українські художниці й художники, які зобразили постаті українських видатних жінок у різних стилях та жанрах.

«Надзвичайне коло спілкування, історії про непересічних українок другої половини ХІХ-ХХ ст., виставка «Неймовірні» від Музею жіночої та гендерної історії та можливість скуштувати унікальні страви у виконанні шеф-кухаря YOY Михайла Берегового, за переписами видатних українок Ольги Франко та Ольги Кобилянської», – йдеться в дописі.

«Українська жіноча ініціатива традиційно для себе організовує та проводить заходи, присвячені 8 березня та жіночій історії. Цього року УЖІ доєднується до відзначення 140-річчя українського жіночого руху та представить дві культурно-просвітницькі події під назвою «(Не)відомі постаті видатних українських жінок 19-21 століть». 6 березня пройде захід для української жіночої громади в Рас-аль-Хеймі, співорганізований з українською творчою майстернею OVVA. А 8 березня відбудеться івент в Дубаї спільно з рестораном української кухні «YOY», – розповіла співзасновниця та координаторка УЖІ в ОАЕ Маріана Євсюкова.

Реєстрація на захід за посиланням. Дата та час проведення: 08 березня о 15:00. Місце: ресторан «YoY» (Dubai, The Pointe West). Участь безплатна.

Нагадаємо, українську громаду Об’єднаних Арабських Еміратів запросили долучитися до IX щорічних громадських Шевченківських читань, що відбудуться 9 березня у Дубаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-